Kaş Silme

by Leyla DAVAZ
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM

Microblading Kaş Sildirme İşlemi

Kaşlar, ifadenin en önemli tamamlayıcısıdır. Asıl olan kaşı almak değil, yüzün yapısına en doğru ifade şeklini oluşturmaktır. Bu nedenle kaş şekillendirmesi önemli bir süreçtir. Seyrek kaşların kalınlaştırılması için kullanılan yöntemlerden biri de, kaş kontürüdür.

Bir çeşit kalıcı makyaj uygulaması olan bu yöntem nihayetinde bir dövme biçimidir. Ancak işinin ehli olmayan kişiler tarafından yanlış cihaz ve yanlış boya kullanılarak yapılan uygulamalar nedeniyle mağdur olan kadınların sayısı da az değil.

Kullanılan malzemenin kötü olması dışında, bazen yapılan kontür yüz şekline uygun olmaz. Aslında bu işlem geri dönüşü olmayan bir işlem değildir. Kaşlara yapılan kontür için kullanılan boya zaten zamanla vücut tarafından dışarı atılır. Ancak durum beklenemeyecek kadar kötüyse kişi hemen yapılan makyajın uzaklaştırılmasını isteyebilir. Bu durumlarda kaşlara yapılan kalıcı makyajın silinmesi için başka bir işlem uygulanır. Bu işlem özel bir solüsyonla yapılır.

Sorularla Kaş Silme İşlemi

Kaş Silme Yönetiminde aklınıza gelen tüm soruların cevabı burada

🔵► Kaş Silme İşlemi Nedir?

Yapılan yanlış yöntemler, kullanılan kalitesiz malzemeler ve işinde yetkin olmayan kişilerce uygulanan işlemler, yüze uygun olmayan şekilde ve renkte kişiyi mutsuz eden kalıcı makyaj sonuçlarını doğurabiliyor. Kaşlara uygulanan boyalar zamanla cilt tarafından dışarı atılsa da beklemek istemeyenler için uygulanan uygulamanın ismi kaş silme işlemi şeklindedir.

🔴► Kaş Silme İşlemi Neden Yapılır?

Kaş silme işlemi genellikle aşağıdaki verilen sebeplerden dolayı gerçekleştirilen bir işlemdir.

  • Dövme kaş tiplerindeki renk değişimi,
  • Kaş modelinin tamamen değiştirilmek istenmesi,
  • Kaşın kendiliğinden silinmeye başlaması,
  • Kaş uygulaması yapılırken yanlış bir kaş tipinin seçilmesi,
  • Her iki kaş arasındaki genel görünüm farklılığı,
  • Kişinin seçtiği kaşın kendi yüzünde estetik durmaması

🔵► Kaş Silme İşlemi acı veren bir uygulama mıdır?

Kaş silme işlemi öncesinde uzman estetisyenlerimiz tarafından ilgili bölgeye lokal anestezi kremi uygulaması yapıldığından dolayı acılı bir işlem değildir. Ancak zahmetli bir uygulama olacağı için sabırlı olmanız gerekir. Bazı güzellik salonları ucuz maliyeti nedeniyle kaş ile ilgili olarak yapılan uygulamalarda dövme boyası kullanmaktadır. Bu gibi durumlarda kaş sildirme işlemi ne yazık ki birden fazla seans gerektirebilir.

🔴► Kaş Silme uygulamasından sonra bakım nasıl olmalıdır?

Kaş Silme uygulamasından sonra en az 48 saat su ile temas etmemelidir ve uzmanınızın önerdiği bakım merhemini izah edilen aralıklarla uygulamalısınız.

Kaş silme işlemi yapıldıktan sonra 48 saat boyunca çok önemlidir. Bu iki gün içerisinde duş almamanız önerilir. Öte yandan doğrudan güneş ışığına maruz kalmayınız ve uzman tarafından size önerilen kremleri mutlaka kullanınız.

🔴► Kaş Silme Evde Yapılabilir mi??

Çoğu kadın güzellik merkezine gitmeden sorununu çözmek adına kaş silme kremi gibi ürünlere başvurmaktadır. Ancak kalıcı makyaj uygulaması deriye işlendiği için bir uzmana başvurmadan kaş dövme silme kremi kullanmak, kaşlarınızın daha kötü bir şekle bürünmesine sebep olabilir. Bu nedenle kaş kontürü silme gibi işlemler için mutlaka bir kalıcı makyaj uzmanından yardım almalısınız.

🔵► Kaş Silme Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Kaş uygulaması, kaş silme uygulamasına nazaran daha kısa sürmektedir. Ancak kaş silme işlemi pek tavsiye edilmemektedir. Eğer nitelikli bir güzellik merkezine kaş uygulaması yaptırdıysanız kaş silme ihtiyacı duymayacaksınız. Bu nedenle de işi mutlaka ehline bırakın!  Kaş silmenin birçok yolu bulunmaktadır. En fazla tercih edilen 3 kaş silme yöntemini sizlerle paylaşacağız. Bunlar;

Lazer Kaş Silme: Lazer ile kaş silme işlemi oldukça basit bir işlem olup yaklaşık 20 dakika içinde sonlanmaktadır. Silinecek kaşın olduğu bölgeye aneztezi kremi sürülerek uyuşturulur. Ardından lazerle adım adım silinmektedir.

Ağrısız, acısız ve kısa sürede tamamlanır.

Ten Boyası İle Kaş Silme: Ten rengi kullanılarak kalıcı makyaj gibi silinmesi istenilen kaş bölgesine uygulanır. Yani aslında bir silme söz konusu değildir. Kalıcı makyajla yapılan kaşın üzerine uygulanarak doğal ten görünümü kazandırılarak uygulanmaktadır.

Kimyasal Sıvılarla Kaş Silme: TCA ile kaş silme yöntemi olarak da bilinen bu işlemde, kimyasal sıvılar kullanılır. Bu sıvılar bölgeyi kabuklandırarak derinin kendiliğinden dökülmesini sağlar. Böylelikle yeni deri kalıcı kaşın olmadığı yeni bir deri olarak belirmektedir.

🔴► Kaş silme uygulaması kaç dakika sürmektedir?

Kaş silme uygulaması süresi hangi yöntemi kullanacağınıza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Genellikle ortalama 30 ile 45 dakika arasındadır.

🔵► Kaş Silme uygulamasından ne kadar zaman sonra yeni kalıcı makyaj yaptırabilirim?

Kaş Silme uygulamasından  en az 45 gün sonra tekrardan kaş işlemi (mikroblading) yaptırabilirsiniz.

Kaş Silme işleminde verdikleri mükemmel destek ve motiven dolayı teşekkürler

Muhteşem Ekip!!! 🏆
Derya Naz C.Mağaza Müdürü

.... güzellik merkezinden yaptırdığım işlemin ceremesini çekip yardımcı oldular

İlgili Uzman Kadrosu!! 😎
Aylin ÇetinModa Tasarımcısı

Kaş Silme işleminde verdikleri mükemmel destek ve motiven dolayı teşekkürler

Muhteşem Ekip!!! 🏆
Derya Naz C.Mağaza Müdürü

RANDEVU OLUŞTURMA

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim. Tüm soruları iş günlerinde 1 saat içinde yanıtlamaya çalışıyoruz.